Ajustare corespondenta de preturi de transfer

Ajustare corespondenta de preturi de transfer

Întrebări și răspunsuri prețuri de transferAjustare corespondenta de preturi de transfer
Marius a întrebat acum 6 ani
Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura si cat dureaza ajustarea corespondenta a preturilor de transfer pentru o tranzactie intre doua companii romanesti, ajustare realizata de organele de control? Este o decizie emisa de organele de control sau contribuabilul are obligatia sa ceara aceasta ajustare corespondenta?

Multumesc,
Marius

2 Răspunsuri
ATIPIC Echipa a răspuns acum 6 ani

In mod normal, echipa de inspectie fiscala de la entitatea controlata ar trebui sa emita decizia de ajustare corespondenta automat dupa ramanerea definitiva in sistemul cailor administrative si judiciare de atac a deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale aferente diferentelor bazelor de impozitare stabilite in cadrul inspectiei fiscale la persoane juridice / deciziei privind modificarea bazei de impozitare ca urmare a inspectiei fiscale, emisa anterior pentru contribuabilul verificat.

Chiar daca organul de inspectie fiscala poate omite emiterea acestei decizii de ajustare corespondenta, recomandam sa solicitati emiterea acesteia printr-o cerere formala scrisa inainte de scurgerea termenului de emitere a deciziei de ajustare corespondenta.

Marius a răspuns acum 4 ani
Multumesc frumos!