Cine trebuie sa pregateasca dosarul preturilor de transfer?

Cine trebuie sa pregateasca dosarul preturilor de transfer?

Întrebări și răspunsuri prețuri de transferCine trebuie sa pregateasca dosarul preturilor de transfer?
Viorel Sbora a întrebat acum 6 ani
Cine trebuie sa pregateasca dosarul preturilor de transfer?

1 Răspunsuri
ATIPIC Echipa a răspuns acum 6 ani

Legislatia romaneasca privind preturile de transfer impune contribuabililor care desfasoara tranzactii materiale cu partile lor afiliate sa pregateasca un dosar al preturilor de transfer pentru perioada deschisa unui control fiscal in conformitate cu prevederile Ordinului Presedintelui ANAF nr. 442/2016.

Conform Ordinului 442/2016, contribuabilii mari care desfasoara tranzactii intra-grup materiale trebuie sa pregateasca dosarul preturilor de transfer anual pana la data depunerii declaratiilor anuale privind impozitul pe profit, in timp ce contribuabilii mari ce desfasoara tranzactii imateriale respectiv contribuabilii mici si mijlocii pot pregati dosarul preturilor de transfer la solicitarea autoritatilor fiscale.

De mentionat ca, desi nu exista obligativitatea de a pregati dosarul preturilor de transfer in avans, contribuabilii mari ce desfasoara tranzactii imateriale respectiv contribuabilii mici si mijlocii isi pot pregati dosarul preturilor de transfer in avans pentru a putea sa-si corecteze din timp preturile/marjele la care desfasoara tranzactii intra-grup.