obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer companii platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor

obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer companii platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor

Întrebări și răspunsuri prețuri de transferCategorie: Questionsobligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer companii platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor
Magureanu Ana-Maria a întrebat acum 2 ani
Buna ziua,

Avem 3 societati afiliate, SRL, platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, detinute de asociati persoane fizice, dupa cum urmeaza:
Soc. A: 45% PF1, 55% PF2
Soc. B: 100% PF1
Soc. C: 100% PF2

Soc. A achizitioneaza servicii de consultanta IT de la Soc. B si Soc. C, incepand cu 2018 pana in prezent, in suma totala anuala, de la fiecare entitate, cuprinsa intre 200.000 lei si 450.000 lei.

Exista obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer?
Daca da, cine are obligatia? Toate cele trei entitati sau doar entitatea A?

Multumesc mult,
Ana-Maria Magureanu
0766248976

ATIPIC
Echipa replied 2 ani ago

Buna ziua,

Fiecare dintre cele 3 entitati la care se depaseste pragul anual de 50.000 EUR (aplicabil in cazul serviciilor) ar putea sa primeasca o solicitare de la ANAF de pregatire si prezentare a dosarului preturilor de transfer.

Cu toate acestea, avand in vedere ca cele trei entitati sunt platitoare de impozit pe venit, eventuale ajustari de preturi de transfer ar avea un impact potential nesemnificativ (i.e. orice ajustare de preturi de transfer la una dintre entitati ar trebui sa fie insotita de o ajustare corespondenta in contrapartida la cealalta entitate, miza ramanand deci doar accesoriile).

Ramane bineinteles discutia amenzilor de neprezentare a dosarului preturilor de transfer dar si acestea sunt de maxim 3.500 RON pentru contribuabili mici si de pana la 14.000 pentru contribuabili mijlocii (cu posibilitate de injumatatire in cazul efectuarii platilor in termen de 15 zile).

Pentru orice alte intrebari, va rugam sa nu ezitati sa ne scrieti.

Toate cele bune,

Echipa ATIPIC Solutions