obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer

obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer

Întrebări și răspunsuri prețuri de transferobligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer
Stefan Manole a întrebat acum 5 ani
Buna ziua,

Suntem o firma infiintata in Romania (SRL) in anul 2018. Actionarii sunt 100% staini ( 95 % din actiuni sunt detinute de o firma straina cu sediul in UE). Activitatea companiei din Romania este de a vinde pe piata locala produsele firmei mama.
Va rugam sa ne sfatuiti cu privire la obligatiile legale pe care le avem cu privire la intocmirea dosarului preturilor de transfer si cu privire la raportul pentru fiecare țară în parte CBCR.
Mai concret, exista obligativitate cu privire la aceste aspecte si pentru noi sau sunt legate doar de firma mama?

Va multumim anticipat.

1 Răspunsuri
ATIPIC Echipa a răspuns acum 5 ani

Legat de obligația de pregătire a dosarului prețurilor de transfer, vă rugăm să parcurgeți articolul nostru https://www.atipics.ro/ordinul-4422016-rezumat-interpretari/

În ceea ce privește raportul pentru fiecare țară în parte (CbCR), în conformitate cu OUG nr. 42/2017 acele companii care fac parte din grupuri multinaționale care obțin venituri consolidate anuale de maxim 750 de milioane de euro nu au nici o obligație.

Cu toate acestea, dacă o companie din România face parte dintr-un grup multinațional cu o cifră de afaceri consolidată de peste 750 de milioane de EUR are totuși obligația de a depune o notificare la autoritățile fiscale din România referitoare la compania din cadrul grupului responsabilă cu depunerea raportului pentru fiecare țară în parte.

În plus, dacă compania din România este desemnată de către grup ca fiind responsabilă să depună raportul pentru fiecare țară în parte, va trebui să depună acest raport la autoritățile fiscale din România.