Analiza preturi de transfer microintreprindere

Analiza preturi de transfer microintreprindere

Întrebări și răspunsuri prețuri de transferAnaliza preturi de transfer microintreprindere
Vidmichi Gabriela a întrebat acum 6 ani
O societate este platitoare de impozit pe profit doar un semestru inintr-un interval de 4 ani, inainte fiind microintreprindere.
analiza preturilor  de tranfer se face doar pentru 6 luni sau se analizeaza si anii din urma?
Cum poti compara o astfel de societate cu un esantion de societati care sunt platitoare de impozit pe profit pe intreaga perioada comparata(3 ani)?O eventuala ajustare se face doar pentru perioada cat a fost platitoare de impozit pe profit? E corect sa se aprecieze ca preturile nu sunt la nivelul pietei doar cat nu a fost micro?
 
 
 

1 Răspunsuri
ATIPIC Echipa a răspuns acum 6 ani

Analiza trebuie efectuata pe toata perioada atat timp cat exista o relatie de afiliere.

Intr-adevar pot exista discutii divergente cu privire la echitabilitatea compararii unei microintreprinderi cu o companie platitoare de impozit pe profit.

Cu toate acestea, din punctul nostru de vedere, in toate aceste discutii trebuie tinut cont ca in cele din urma, fie ca este vorba de o companie platitoare de impozit pe profit fie ca este vorba de o microintreprindere, ambele au ca obiectiv final obtinere de profit si in ambele cazuri calculul indicatorilor de profitabilitate folositi in preturile de transfer este net de cheltuieli cu impozitul pe profit si respectiv de cheltuieli cu impozitul pe venit.