persoana afiliata la un ONG

persoana afiliata la un ONG

Întrebări și răspunsuri prețuri de transferpersoana afiliata la un ONG
Tatiana Frigea a întrebat acum 4 ani
Daca presedintele ONG-ului este si administrator sau cenzor la una sau mai multe societati comerciale membre ale asociatiei, trebuie considerat persoana afiliata in vederea completarii corecte a D394 incepand cu luna aceasta? ONG –ul trebuie sa intocmeasca dosar al preturilor de transfer? Multumesc!

1 Răspunsuri
ATIPIC Echipa a răspuns acum 4 ani
Intrucat persoana fizica in speta are putere de decizie atat in cadrul organizatiei nonguvernamentale cat si in cazul societatilor cu raspundere limitate membre, discutam despre o afiliere generata de un control indirect.

Astfel, pe perioada in care persoana fizica din cadrul spetei are atat mandat de presedinte in cadrul organizatiei nonguvernamentale si concomitent mandate de administrator / cenzor in cadrul societatilor cu raspundere membre, tranzactiile desfasurate intre toate aceste persoane juridice sunt tranzactii ce trebuie declarate prin D394.

Cu toate acestea, organizatia nonguvernamentala va fi obligata sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer numai la solicitarea autoritatilor fiscale.